Euww Badan Sado Kuah Basi. Dr Say Shazril Tidak Kisah Buka Aib Selepas Mendakwa Diri Tidak Subur

Siapa tidak kenal dengan Dr. Say, doktor yang viral dek kerana ketampanan dan berbadan sado. Pengacara My Doctors, Dr. Say Shazril akui tidak kisah apabila dikatakan sengaja membuka aib sendiri selepas mendakwa dirinya tidak subur.

Menurut Dr. Say apa yang dikongsikan sebelum ini hanya untuk memberi kesedaran kepada kaum lelaki sebenarnya suami juga perlu membuat pemeriksaan tanpa memberi tekanan kepada isteri seorang.

“ Topik, Bukak Aib Sendiri? Takde Hal

“ Betul baru-hari ni ramai kawan-kawan lama mesej saya. Ingatkan diorg nak ajak join MLM atau jual insurans rupa-rupanya semua mesej cakap they felt sorry for me n minta saya tabah n minta saya kekalkan usaha. Saya pun mcm “aik mane ko tau? Lama dah kot aku post pasal benda-benda kuah ni”. Rupenya cerpen saya viral di Tweeter baru-baru ni.

“ Sementara itu ade sorang reporter ni tnye saya “doc tak kisah ke buka aib sendiri di khalayak ramai?”, kalau saya tau dh tersebar sampai ke satu Msia gulppp sy segan la skit. Kang sy keluar jnjln org pandang cm “euwww badan sado, kuah basi” mane nk letak adik uiii. But to be honest sy xkisah pun. Yg penting mesej yg sy cuba sampaikan yakni “ketidaksuburan bukan 100% salah perempuan” tu sampai kepada kaum lelaki & kaum mek bawang.

“ Dan In a nutshell, kepada kaum suami, letakkan diri anda di tempat isteri anda. Bayangkan mrk dibebani & dihujani tuduhan & tohamahan mek bawang mungkin sedikit sebanyak akan menundukkan ego alfa kite untuk kite sama2 lakukan ujian demi kebahagiaan keluarga kite juga. Alhamdulillah ramai suami msg tanye ape supplement amik & ktne buat test, kiranya berjasa cerpen kuah ku huhu,” tulisnya.

Dalam pada itu Dr. Say berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram (IG) miliknya.

Sementara itu, Dr. Say pernah mendedahkan mengapa dia dan isteri sudah empat tahun tak dikurniakan anak.

Mengikut perkongsian tersebut, Dr. Say terkejut kerana isterinya tiada apa-apa masalah kesuburan dan menganggap dirinya punca mereka tidak dikurniakan zuriat.

Sebelum itu Dr Say turut memuat naik perkongsian beliau tentang topik kesuburan yang bertajuk “Topik : Bukan Semua Salah Perempuan Part 1”. Tulisan di bawah merujuk kepada perkongsian penuh beliau.

Topik : Bukan Semua Salah Perempuan Part 1

Post ni panjang skit n dikhaskan tuk yg dah atau akan berkahwin sb lusya (18SX) skit. Anyway kami kawin dah 4tahun setengah. 2 tahun lpas kawin kami merancang xmo ade kids sb yelah bz housemanship (xmo habis lmbt n xmo gune ngandung/ anak sbgi alasan salu ponteng/ dtg lmbt) dgn cara kuah asing (buang luar) semata2.

Sepanjang 2 tahun kuah asing tu mmg x lekat n sy pun ingat woah power kuah asing ni maka kami teruskan kuah asing smpi lah kami di Terengganu. Bile kt Tengganu pn kami sambung rancang sb suasana agak x kondusif tuk pregnancy (jauh dari family n sy kerja shift n bini pn oncall sokmo). 2 tahun berlalu di Terengganu b4 kami quit gomen n pulang ke Selangor.

Sejejaknya kami di Selangor ape lagi kuah campur siap kuah banjir sy bagi tp seperti normal Malays bile xlekat mula pikir salah bini kot sb dulu die pernah operate besar2an belah perut (explorative laparotomy) tuk burst appendicitis. Maka bini herself dh mula risau thinking die xleh pregnant.

Maka kami consult specialist kami di Serdang dlu n die sarankan kami both buat checkup. Sy pun typical pemikiran lelaki pikiaq “aku nk buatpa, aku sihat salu p gym jaga makan”. Maka bini buat checkup dlu. Amik darah check hormon normal. Buat HSG (nk tengok saluran peranakan tersumbat) pun came back normal. Now its my turn. Tp kna tnggu part 2 naa peeps ahaha.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: gempak.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*