Kini Anda Boleh Terbang Bebas Ke Udara Pada Ketinggian 3ribu Meter Dengan Adanya Papan Terbang Moden.

Dengan impian terbang dan menakluki langit, banyak perkara telah dicipta yang dapat membantu orang terbang di udara seperti kapal terbang, “Flying Board” kini benar-benar wujud tetapi masih dalam proses percubaan dan akan keluar dipasaran tidak lama lagi.

Dicipta oleh Frank Zapata pada 2012, Flyboarding kini berkembang menjadi sukan yang kompetitif. Dalam Flyboard terkini, papan itu dilengkapi dengan enjin turbin membolehkan pengguna terbang sehingga 10,000 kaki (3,000 meter). Mengikut maklumat dari Zapata Racing, peranti ini boleh terbang pada 144km/h dan mempunyai kuasa untuk terbang secara berterusan selama 10 minit.

Juruteknik telah menumpukan perhatian penuh kepada Flying board selama 4 tahun, segala aspek keselamatan amat di titikberatkan.

Peranti yang hebat dapat membantu orang terbang di udara dengan cara yang paling ringan. Walau bagaimanapun, untuk mengawal peranti ini secara selamat, pengguna mesti mempunyai semangat keberanian yang tinggi dan dia tidak gayat.

Melihat imej lelaki yang terbang di udara, penonton seolah-olah berfikir bahawa mereka sedang menonton pertunjukan fiksyen sains.

Jom tonton Video Ini:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: Youtube Channel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*