Pengusaha Butik Bukak Mulut

‘Dikatakan Rosak Baju Raya Pelanggan’ Pengusaha Butik Ini Akhirnya Buka Mulut, Ini Cerita Sebenar

Beberapa hari yang lalu vir4l satu aduan daripada seorang pelanggan yang berputih mata apabila servis tidak ikhlas menerusi baju yang ditempah di sebuah pengusaha butik di Klang,Selangor.Dalam post itu menyatakan pelanggan bernama Ieda Syafiq memberitahu bahawa baju yang ditempah kelihatan sendat dan senteng seperti tidak mengikuti ukuran sebenar dan akhirnya pengusaha butik itu mendapat berbagai tohmahan dari sebahagian Netizen.Namun bergitu pengusaha batik tersebut yang bernama Syah Syafiqah tidak berdiam diri dan tampil memberi penjelasan dan membuat laporan polis agar tohmahan dari pelanggan itu dapat digugurkan dan supaya tidak menjadi fitn4h padanya.Ini Luahan dari Syah Shafiqah:Adat Buat Baju Dah Siap Kena Fitting DuluIni jawapan balas saya,saya berdiam bukan rasa bersalah ,Kita siap buat video tunjuk muka kita lagi tau. Saya tak nak melatah dengan komen-komen netizen dan penama yangg viralkan saya yang mana kenal sy mereka akan tahu siapa saya Adat buat baju sudah siap kenalah fitting dulu,saya minta awak cara baik try kat kedai saya,kalau ada apa-apa masalah boleh alter terus,designer-designer hebat pun buat baju lepastu suruh pelanggan dia fitting,size badan taksama,awak m4ki h4mun dengan kata-kata kes4t kat saya,awak blok nombor saya,kenapa? Benda blh bincang..kalau tak rasa salah..kenapa blok saya. Saya Tidak Pernah Menipu Orang  Saya tidak pernah menipu duit orang..saya buat bisness bertahun-tahun,siap bagi contest duit lagi kat orang,bagi emas kat orang.Pada penama yg viralkan tu,cuba anda semua buka fb dia,kata-kata di fb dia bnyk kata-kata kes4t,ayat-ayat yang menunjukkan perangai sebenar seseorang.. Awak hantar kain 2 warna pada saya size yg sama merah dan kuning..baju merah awak xkomplain pun kain awk ketat ke ape..awk bgth baju anak je nk alter sikit..knp yg gambr tu menunjulkan mcm 10 inci kain tak muat.. ada yg kata laki awak yg pakai kain tu. Ada yg kata awk dh gemuk,saya baca komen-komen kat fb awk..bukan saya yg kutuk,agak-agak la tak muat 10inci. Gambar suami awak seluar tu menunjukkan pendek 3 inci..kami bagitahu blh alter dia taknk terus amik semua baju-baju bwk balik baju melayu awak sama ikut sample merah tapi takbayar.. Buat Video berjoget-joget  Buat video silat berjoget-joget mempersend4kan org cuba netizen tengok video tu,kenapa seluar dia tetiba panjang ye,ingat tau,video tak tipu,elok je awk pakai. Saya cakap elok-elok nak ambil baju bayar dulu nanti nak alter ke ape blh bwk sini semula.takde extra caj pun.ehh awk bwk balik mcmtu je tau baju2 tu..awak mengamuk kat tailor sy lagi ada.. Tailor saya lari  Disebabkan awk buat kecoh kat kedai saya,tailor-tailor sy malam tu jugak bagitahu saya dia xnak kerja,dan lari mcmtu je,malam tu juga saya msg 15 org customer sy utk return baju dan duit mereka yg sepatutnya sy siapkan minggu ni,saya bagitahu on the spot utk mereka ada masa cari baju.  Saya tak takut akan kutukan netizen sebab yg k4tuk-k4tuk tu tak kenal saya pun ada yg tambah cerita dan perisa bagitahu terkena tipu dengan saya juga…ehhh tak baik menipu ye agak-agak la yg viral sorang..yg kena pulangkan baju 15 org..yg lain2 beribu komen kata kena tipu jugak tu tang mana,saya baru 5 bulan bukan kedai ye takkan beribu customer kot 500 customer pun taksampai lg tau. Benda boleh bincangBenda boleh bincang awak tak nak bincang saje cari publisiti..awak cakap mengarut dan menc4rut kat saya lagi ada.  Ada yg bagitahu sy xangakt call xreply wasap dah awak-awak msg call-call saya angkat call tau,tapi bila berkali-kali call dgn c4rutan mmg terus sy xangkat call buat apa sy nak pening kan kepala saya .Ada yg gert4k kata tahula la nnti antara hidup dan m4ti. Cuba-cuba la contact kalau dia nk cerita hal saya lagi,saya tetap sabar,bulan puasa ni. Assalamualaikum sayang sahabat-sahabat yangg doakan kesejahteraan saya. Salam sayang dari saya Syah Syafiqah

Video 1

1

Posted by Newscoviral on Friday, 31 May 2019

video 2

1

Posted by Newscoviral on Friday, 31 May 2019

Walaubagaimanapun semoga Pengusaha Butik dan pelanggan ini dapat berdamai dan bermaafan sempena menyambut hari lebaran yang bakal tiba. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Gempakkvirall2

Sumber : Fb Syah Syafiqah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*