Phone Ada H4ntu. Video Lucu Kanak2 Taknak Main Phone Ini Cara Baru Supaya Anak Tak Sentuh Phone Anda Lagi

Admin masih teringat dulu masa zaman budak-budak, teng-teng, congkak, galah panjang dan tutup botol tu la yang admin selalu main. Masa tu, gadget macam handphone ni memang dah wujud tapi orang besar dan yang mampu je yang pakai. Zaman sekarang, baby pun dah ada tablet sendiri tau. Haa Advance betul!

Zaman sekarang budak melekat dengan handphone 24 jam ajer.

Apabila kita tengok budak zaman sekarang memang asyik melekat dengan handphone 24 jam, mengalahkan orang yang besar. Parents pula, ada yang dah start bagi anak mereka bermain dengan gadget sejak baby lagi. Anak nangis, bagi je phone, confirm diam. Sampai budak-budak ni dah terbiasa dengan gadget.

Terkini di Twitter seorang netizen berkongsi sebuah video lucu anak buahnya yang taknak main phone. Taknak main phone? Biar betul. Mesti ada pape ni yang buat budak ni taknak main.

Sila lihat video penuh di bawah di hujung artikel.

Hanya guna wallpaper h4ntu

Laa rupa-rupanya, si makcik ni guna wallpaper h4ntu dekat home screen phone dia. Patut la budak tu takut nak main phone. Hahaha

Memang betul-betul keras cara makcik budak ni, taknak bagi anak buah dia main game dekat phone la katakan. Yela mungkin budak ni main phone sampai habis data internet si makcik ni. Katanya, budak-budak zaman sekarang asyik main phone je, anak umur berapa bulan pun dah dipasangkan phone dalam stroller. Ok ni admin setuju!

Malah netizen di Twitter pun turut berkongsi cara mereka taknak bagi budak-budak kecil ni main phone.

Woww tak sangka ada juga apps yang boleh set masa lepas tu gambar h4ntu keluar masa tengah main phone. Ni kalau admin pun takut, boleh kena sakit jantung! Tapi ada je budak yang tak takut dengan h4ntu, so mungkin cara ni tak berkesan untuk sesetengah budak.

Terdapat juga parents yang tegas dan memang train anak dengan cara limitkan time guna handphone. Katanya bahaya kalau dah bagi main, budak-budak ni akan mengada nak minta main lagi.

Jadi korang rasa cara ni berkesan tak untuk tak bagi budak main phone? Atau korang ada cara lain nak kongsi? Jom share dekat comment!

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: lobakmerah

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*