Tayar kereta I pecah Pastu keluar tiga lagi lelaki India. Ya Allah, masa ini perasaan tuhan saja yang tahu. Tapi Tak Sangka Apa Yang berlaku Buat Gadis Ini Terkedu

KEJADIAN di highway tadi. Ketika sedang memandu, tiba-tiba ada lelaki India buka tingkap dan tunjuk ke arah tayar kereta. Kita ni tak fikir apalah sebab drive tak ada rasa apa-apa pun. Tak ada rasa tayar itu lembik ke apa.

Selepas itu, dia tahan dan suruh kita berhentikan kereta. Dia pun terus keluar dan datang menghampiri kita. Kita tak terus buka pintu sebab tak berani, buka tingkap sikit saja.

Kemudian dia kata, “Tayar kereta you pecah.”. Ya Allah, kita memang tak tahu nak buat apa terus keluar tengok, a’ah memang betul pecah.
Selepas itu, keluar tiga lagi lelaki India. Ya Allah, masa ini perasaan tuhan saja yang tahu. Takut mereka nak buat apa-apa sebab taktik perompak sekarang kan macam-macam. Dalam hati ini berdoa saja macam-macam.

“You ada tayar spare tak?” soal mereka.

“Saya tak tahu, rasanya ada kot?” balas saya,

Lalu mereka suruh buka bonet kereta, dan tengok ada tayar spare. Terus mereka tukarkan tayar itu. Tak sampai lima minit pun mereka tukar. Ya Allah, mulianya hati mereka. Padahal mereka tengah rushing tapi sanggup berhenti sekejap untuk tolong kita.

‘Ya Allah, mulianya hati mereka’

Tahniah Macha JRA 9606! 3 Lelaki India Buktikan Masih Ada Yang Berhati Mulia Di Kalangan Masyarakat Kita.

Kita kerap mendengar pelbagai kes jenayah yang berlaku di lebuh raya di mana ada pihak yang mengambil kesempatan terhadap pengguna jalan raya terutamanya golongan wanita yang memandu bersendirian.

Dari kes pecahkan tayar kereta, pancitkan tayar kereta, baling telur pada cermin depan kereta dan macam-macam lagi menyebabkan ramai di antara kita yang bimbang jika perkara itu akan terjadi pada kita suatu masa kelak.

Tetapi apa yang berlaku pada wanita ini adalah sebaliknya yang mana pada awalnya dia menyangka dirinya akan menjadi mangsa jenayah lebuh raya. Rupa-rupanya tidak apabila tiga lelaki itu berniat baik dan mahu membantunya, sedangkan mereka perlu cepat sampai ke destinasi mereka.

Posting Asal Mendapat 30k like dan 8k shared. Walaupun cerita ini pada tahun lepas tapi cukup untuk ingatkan kita semua erti keharmonian dan saling tolong menolong sesama kita.

Komen Netizen Ramai Memuji Sikap Lelaki Itu.

Kehidupan saling tolong menolong seperti ini tanpa mengira kaum adalah sifat terpuji dan patut dicontohi. Kami ucap syabas kepada pemuda india ini kerana sikap mereka yg baik hati ini. Sekian shared dan like page aku stress.

 

Sumber : Memorikini.com

1 Comment

  1. Hello. I have checked your mamakusyg.com and i see you’ve
    got some duplicate content so probably it is
    the reason that you don’t rank hi in google. But you can fix this
    issue fast. There is a tool that rewrites content like human, just
    search in google: miftolo’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*