Uqasha Senrose Mahu Berubah Selepas Pulang Umrah, Namun Ini Pula Komen Netizen

Uqasha Senrose Mahu Berubah Selepas Pulang Umrah, Namun Ini Pula Komen Netizen

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Ketika dia menjejakkan kaki di Kota Suci Mekkah baru-baru ini, aktris Uqasha Senrose mengatakan bahawa dia menipiskan banyak air mata, ketika ia melihat kembali kesilapannya yang lalu.

Kebimbangan dan kekeliruannya secara beransur-ansur merosot, seolah-olah keajaiban telah berlaku. Pada masa yang sama, dia juga merasakan kegembiraan dalam hatinya yang tidak dapat dinyatakan dengan kata-kata.

Uqasha, 26, yang nama sebenarnya Nik Uqasha Nik Sen, berkata perjalanan umrahnya adalah keputusan peribadi untuk “menutup sekeliling hidupnya, dan membuka yang baru”.

Menyifatkan lawatannya ke Mekah bersama ahli keluarganya, termasuk adik perempuannya, Nelydia Senrose dan Raisya Rizrose sebagai “masa yang paling indah dan menenangkan”, dia berkata: “Saya bersyukur kepada Allah bahawa umrah kami berjalan lancar. Saya berharap ketenangan baru yang ditemui di dalam saya kekal, dan saya berdoa agar saya dapat terus memperbaiki diri saya di semua bidang.

Uqasha mengakui bahawa dia pernah kehilangan jalannya dan bimbang tidak perlu.

Ia menjejaskan hubungan keluarga, persahabatan, kerja dan kehidupan peribadi. Saya tidak tahu apa yang berlaku, tetapi saya menjadi gelisah, “katanya dalam laporan berita hari ini.

Artis berusia 26 tahun itu juga mengatakan bahawa dia bersedia menghadapi pertanyaan daripada Netizens mengenai masalah mengenakan “tudung” (tudung) selepas umrah.

Uqasha yang memakai jilbab untuk sementara waktu empat tahun lalu, berkata: “Saya telah memberitahu mereka, mari tunggu saja. Apabila tiba masanya saya akan berbuat demikian, dari kehendak saya sendiri. Apa yang lebih penting ialah menjadi wanita Islam yang lebih baik di semua bidang.

Sila tonton video:

Sumber : DH.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*