Video CCTV lapangan terbang tidak sengaja merakam pramugari ini di bawah pesawat.

Video CCTV lapangan terbang tidak sengaja merakam pramugari ini di bawah pesawat.

Sebelum kita melihat apakah yang dilakukan oleh pramugari ini di bawah pesawat, mari kita lihat dahulu kelayakan pramugari.

Pramugari biasanya dilatih di hab atau ibu pejabat bandar syarikat penerbangan dalam tempoh yang mungkin berlari dari empat minggu hingga enam bulan, bergantung kepada negara dan syarikat penerbangan. Fokus utama latihan adalah keselamatan, dan petugas akan diperiksa untuk setiap jenis pesawat di mana mereka bekerja. Salah satu kemudahan latihan yang paling rumit ialah Breech Academy yang Trans World Airlines (TWA) dibuka pada tahun 1969 di Overland Park, Kansas. Syarikat penerbangan lain juga akan menghantar atendan mereka ke sekolah. Walau bagaimanapun, semasa perang tambang, daya maju sekolah menurun dan ia ditutup sekitar tahun 1988.

Latihan keselamatan merangkumi, tetapi tidak terhad kepada: pengurusan pemindahan penumpang kecemasan, penggunaan slaid pengungsian / rakit hayat, kebakaran dalam penerbangan, pertolongan cemas, CPR, defibrillation, penggantungan / prosedur pendaratan kecemasan, kecemasan dekompresi, pengurusan sumber krew dan keselamatan.

Di Amerika Syarikat, Pentadbiran Penerbangan Persekutuan memerlukan pemandu penerbangan di atas pesawat dengan 20 atau lebih tempat duduk dan digunakan oleh pengangkut udara untuk pengangkutan untuk memegang Sijil Kemahiran Demonstrasi. Ini tidak dianggap setara dengan sijil (lesen) udara, walaupun ia dikeluarkan pada stok kad yang sama. Ia menunjukkan bahawa tahap latihan yang diperlukan telah dipenuhi.

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui apakah yang dilakukan oleh pramugari ini di bawah pesawat.

Sumber : DH.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*