Video Di Kecam Ratusan Pond4n Setelah Lagunya Jadi Viral Di IG. Lelaki Ini Tarik Perhatian Ramai Netizen

(Sila Scroll Dibawah Untuk Tonton Video Penuh)

Isu tentang golongan lelaki yang menyerupai wanita sekarang ini amat hangat dibincangkan oleh masyarakat. Terbaru, seorang pengguna media sosial Rafie Wahab telah memuat naik sebuah video yang merakamkan dirinya menyanyikan sebuah lagu yang diubah suai nyanyian asal Saleh Yaakob.

Apa yang menarik tentang video rakaman itu, adalah lirik yang diubah suai sepenuhnya oleh lelaki tersebut. Lirik yang ditulis oleh lelaki itu amat menarik perhatian netizen kerana menceritakan tentang golongan yang menyerupai wanita.

Kata Rafie telah menjadi kebiasaan dirinya memuat naik video cover song di laman media sosial, namun terang Rafi kali ini video nyanyiannya itu telah dipadam dan di banned oleh media sosial berikutan laporan yang diterima.

Ujar Rafie dia telah dikecam teruk oleh ratusan golongan bapok dan mempercayai bahawa golongan tersebut yang membuat laporan tentang video miliknya sehingga di banned dari media sosial.

Tindakan segelintir pihak yang telah membuatkan videonya di banned tidak menghentikan dirinya dari terus memuat naik video tersebut dan tindakannya itu telah disokong oleh pengikutnya di Instagram.

Resport eh? Aku post balik haaa..

Rafie turut menyatakan tentang lagu tersebut yang menyampaikan mesejnya dengan cukup sopan dan tidak kasar malah berunsurkan humor.

Aku tak mencarut ke hina apa pun..

Rata-rata netizen menyukai lagu tersebut kerana liriknya yang cukup menggamit hati dan catchy. Netizen juga turut memuji kemerduan suara lelaki ini yang dikatakan amat sesuai mendendangkan lagu ber genre dangdut.

Upgrade version, sempoi..

Talented..

Sedap gila suaraaaa..

Menurut satu sumber, Rafie sebenarnya adalah salah seorang finalist cover star Era. Maka tidak hairanlah dengan kebolehannya dalam bidang nyanyian. Selain itu, dia juga pernah diundang ke rancangan motif viral.

VIDEO PENUH:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Like Page Kami Di FB Gempak Virall II Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: Twitter RafiE Wahab Via OHM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*