Video Elizabeth Tan Sedang Belajar Solat Buat Ramai Tertanya Tanya. 

Setelah baru-baru ini menjalani patch kasar dalam kehidupan pribadinya akibat pemecatan telah memberi inspirasi kepada penyanyi Elizabeth Tan untuk memulakan perjalanan rohani, untuk menjadi lebih baik dirinya sebagai seorang individu.

Penyanyi Knock-Knock mendedahkan bahawa dia sedang belajar tentang pelbagai agama, termasuk Islam.

Saya telah membaca dan menonton banyak video melalui YouTube. Terdapat saluran yang saya tonton di mana kandungan hanya terhad kepada satu agama sahaja.

Dari sana saya cuba mengembangkan pemahaman yang lebih dalam mengenai pelbagai agama, kata penyanyi dan pelakon berusia 24 tahun itu.

Walau bagaimanapun, anda perlu dan apabila saya memilih untuk memeluk agama tertentu, saya akan melakukannya dengan kehendak saya sendiri. Saya mahu memahami agama secara keseluruhannya, katanya dalam laporan berita baru-baru ini.

Elizabeth Tan, atau lebih dikenali sebagai Lizzy yang kini memberi tumpuan lebih kepada lakonannya, akan dibintangi dalam filem indie berjudul Escape yang mana penggambaran dijadualkan tahun depan. Beliau bakal bergandingan bersama pelakon Kamal Adli.

Jika sebelum ini tular kisah Lizzy bertudung litup dalam lakonan terbaru beliau bersama Syafiq Kyle, kini video beliau sedang bersolat telah menjadi bualan netizen.

Walaupun ianya sekadar dalam lakonan, malah terdapat segelintir netizen yang berharap Lizzy akan memeluk Islam suatu hari nanti.

Jom baca apa komen netizen pula :

Agreed with you apa salahnya kita bersangka baik. Sebenarnya doakan adalah yg terbaik. Manalah tahu bila dia belajar walaupun utk berlakon,hati dia tiba2 terbuka utk mendalami Islam. What comes to your heart the moment you see this? A good hearted person will straight away feel in his/her heart semoga Allah bukakan pintu hati dia mendalami Islam. Selalunya dgn bersujud,one feels something esp the connection with our Creator regardless if he or she is a Muslim or not. Say and doa for good things or say nothing at all. The good is from Allah The Almighty the bad is surely from me. May Allah bless us all

Video Penuh:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: Youtube Channel Via KT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*