VIDEO Pertama Kali Tengok Kucing Gemuk Macam Nie Berlari Comelkan. Tips Untuk Mengemukkan Kucing Anda

Kucing adalah binatang kesayangan semenjak zaman dulu lagi dan sangat popular di kalangan pembela binatang kesayangan.

Kucing Gemuk.

Kucing gemuk memang sudah nampak comel dan menjadi idaman sesetengah pemilik dan penyayang kucing.Namun Kegemukan ataupun berisi tanpa mengugatkan kesihatannya adalah penting untuk jangkamasa yang panjang. Apa yang penting adalah kucing yang gemuk ni perlu dipantau selalu tahap kesihatannya.

VIDEO:

Tips untuk mengemukkan kucing :

Sikap kucing – Kucing memang terkenal dengan sikapnya yang amat memilih, selera makanannya sama seperti kanak-kanak. Jadi pemilihan makanan yang sesuai untuknya adalah penting dan sentiasa memakan makanan yang diberikan. Penukaran kepada jenis lain juga penting untuk menambah seleranya kerana berkemungkinan, makanan yang dimakannya tidak begitu berselera baginya.

Penyediaan Makanan – Makanan untuknya sentiasa tersedia dan kucing boelh memakannya ikut hatinya sendiri kerana makan kerap akan menambahkan kalori berlebihan kepadanya. Memakan jumlah yang banyak dalam satu hidangan tidak membuatkannya gemuk tetapi kekerapan makan pula boleh mengemukkan.

Makanan Tin – Makanan dalam tin untuk kucing lebih fresh dan watery and juicy berbanding dry food dan dengan memberikannya seminggu sekali adalah juga faktor tambah berat badannya di samping makanan dryfood setiap hari.

Tuna – Makanan tin yang berasaskan ikan tuna adalah terbaik dan jika mahukannya tambah berat badannya, perlu diberikan bercampur Dryfood setiap hari.

Olive Oil – Tambahan minyak zaitun dalam hidangannya juga boleh membantu tambah beratbadannya.

Supplement Vitamin – ini juga penting dalam dietnya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya Dan Jangan Lupa Like Page Kami Di FB Gempak Virall II Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: FB Dz Gempak Viral Via MJ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*