Video Tak Payah Guna Mod Mahal2 Abang Nie Tunjukkan Cara Buat Mod Vape Pakai Soket Mentol Je.

Isap vape? Tak payah mod mahal2, pakai soket mentol ja.

Rokok elektronik adalah nama panggilan kepada alat yang membekalkan dos nikotin dalam bentuk wap dengan memanaskan cecair campuran propylene glycol, glycerol, perasa makanan dan nikotin menjadikannya berbentuk wap dan disedut oleh pengguna.

(VIDEO Penuh Dibawah Artikel)

Alat ini memberikan perokok yang ingin berhenti merokok masih mendapatkan dos nikotin dan masih lagi dapat menikmati aktiviti merokok kerana wap yang dikeluarkan adalah kelihatan seumpama asap rokok. Terdapat beberapa nama panggilan untuk rokok elektronik ini termasuklah eRokok, vapor dan e-cig . Namun, oleh kerana panggilan rokok elektronik masih menggunakan perkataan rokok, ianya masih lagi memberikan stigma kepada masyarakat yang tidak arif mengenainya. Panggilan vapor yang bermaksud wap adalah lebih ringan diterima masyarakat.

Video Penuh :

Sejarah..

Rokok elektronik pertama sekali diperkenalkan oleh Herbert A. Gilbert pada tahun 1963[1] namun tidak dikomersilkan dan kemudian senyap pada tahun 1967. Rokok elektronik yang pertama digunakan pada masa kini berasal daripada ciptaan ahli farmasi dari negara China, Hon Lik pada tahun 2003, yang mengewapkan nikotin yang dilarutkan dalam cecair propylene glycol. Wap ini sebagai agen pembawa nikotin yang disedut ke dalam paru-paru dan kemudiannya masuk ke dalam aliran darah. Tujuannya untuk memberikan dos nikotin kepada perokok tanpa perlu menyedut asap rokok yang mengandungi bahan kimia berbahaya lain.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa Like Page Kami Di FB Gempak Virall II Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: Youtube Channel Via 1Johor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*